2010. október 26., kedd

Orientáció

-47 napja kint-

Mostanában igencsak elkezdett gyötörni a lelkiismeret, ugyanis már vagy egy hónapja hanyagolom a blogomat. Bocsi! Ez annak tudható be, hogy nagyon sűrű volt ez a pár hét. Volt kb. ezer helyi AFS találkozó, meg egy nagy orientáció, továbbá suli, programok meg miegymás.

Tehát az orientáció. A helyszín ez volt:

 
Az Etna lábánál voltunk, közel Cataniához. Minden Szicíliában, valamint Calabriában élő cserediák ott volt, körülbelül 80-an voltunk, ha nem többen. De ami nagyon durva, hogy ez a 80 diák összesen 26 országot képviselt! (Magyaro.(én),  Szlovákia, Albánia, Oroszo., Dánia, Belgium, Németo., Portugália, Norvégia, Finno., Izland, Töröko., Amerika, Dominikai Közt, Honduras, Paraguay, Brazília, Argentína, Chile, Bolívia, India, Indonézia, Thaiföld, Kína, Japán, Új-Zéland)

Társaság fele
Volt lehetőség megbeszélni a problémáinkat. Aztán volt egy show (a közkedvelt ’talent show’), ahol mindenkinek elő kellett adnia valamit. A latin-amerikaiak összefogtak, együtt csinálták, leírhatatlanul jó volt. Először az adott országból jövők énekeltek, majd bekapcsolódtak a többiek is, majd mindenki elkezdett táncolni is (megjegyzem mindegyiküknek eszméletlen jó mozgása volt). Aztán mi, civil európaiak/ázsiaiak/észak-amerikaiak/új-zélandiak is bekapcsolódtunk : )

Latin-Amerika: 1. szakasz
Latin-Amerika: 2. szakasz :)

Meg prezentálni is kellett az országainkat...
Először kellett készíteni egy plakátot, majd az összeset ki kellett rakni a falra. Ezután körbejárkáltunk post-it-okkal és ráragasztottuk a plakátra az első gondolatunkat, ami eszünkbe jutott az országról.  Magyarországhoz sokan írtak, főként hogy Budapest a világ egyik legszebb városa, meg hogy a gulyásleves finom és hogy a nyelv nehéz. Ja meg valaki írta, hogy a 'zene', de ezt nem tudtam mire vélni... :)

Kínaiak prezentálnak
Dominikai köztársasági prezentál
Én prezentálok... :D
Aztán voltak játékok is...


'Ki bírja ki röhögés nélkül' játék
'Adj puszit' játék
'Ki tud több ruhát ráadni egy emberre' játék... :D
Meg még ezer féle... :)

A következő bejegyzés ígérem hamarosan jön és az rólam fog szólni, mert már többen reklamáltak, hogy nem írok arról, hogyan érzem magam/ a család milyen/ a nyelvet hogy beszélem, ilyenek! Tehát a következő erről fog szólni. Hamarosan! :)

Puszi.
Dóri

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése